کتاب تصویرسازی ذهنی و خود تهدید شده
کتاب تصویرسازی ذهنی و خود تهدید شده
ممکن است خودزندانی باشد که از ورای آن جهان نگریسته میشود. برای بسیاری از افرادی که از اختلالات روانشناختی رنج می برند، ساختار بسته این زندان شامل تصویرهای ذهنی تحریف شده و ناکارآمدی هستند که افراد از خود دارند و غالباً مبتنی بر خاطرات گذشته هستند. هدف اصلی این کتاب ارائه شیوههایی است که تصویرهای ذهنی مربوط به خود میتوانند در ایجاد و حفظ اختلالات روانی نقش داشته باشند. همچنین، این کتاب به دنبال مشخص کردن این امر است که چگونه تصویرسازی ذهنی میتوانند به افراد کمک کند بر مشکلات روان شناختی خود غلبه کنند. تصویرسازی ذهنی یکی از «داغ ترین موضوعات درمان شناختی رفتاری (CBT) است.
تصویرسازی ذهنی در درمان شناختی مهم است، چراکه اغلب هیجانات نیرومندی را ایجاد میکند و روشهای تصویرسازی ذهنی همانند بازآفرینی تصوری و بازنویسی تصوری در درمانها مورد استفاده قرار میگیرند. بر اساس تصویرسازی ذهنی و خود تهدید شده، تصاویر ذهنی مربوط به خود در برخی از مشکلات سلامت روان معمول نقش دارند و این تصاویر میتوانند برای کمک به بهبودی افراد به کار روند.
استوپا و سایر نویسندگان این کتاب، بر آن دسته از تصاویر ذهنی مربوط به خود تمرکز دارند که اغلب منفی بوده تحریف شدهاند و ممکن است در ایجاد و پیشرفت اختلالات بالینی نقش داشته باشند. در فصلهای مختلف این کتاب نظریههای کنونی مربوط به خود و روشهای تصویرسازی ذهنی که در درمان مورد استفاده قرار میگیرند، مطرح میشود. همچنین، نقش تصاویر ذهنی مربوط به خود و نحوه به کارگیری آنها در درمان اختلالات روانی زیر مورد بررسی قرار میگیرد:
هراس اجتماعی
اختلال استرس پس از سانحه
اختلالات خوردن
افسردگی
اختلال دوقطبی
تصویرسازی ذهنی و خود تهدید شده یک کتاب ابتکاری و نوآورانه است و مورد توجه متخصصان بالینی و دانشجویانی که در حال مطالعه درمان شناختی هستند، قرار خواهد گرفت. ( مترجمان، برجعلی، آجیل چی، سلیمی، 1392، انتشارات ارجمند).